top of page
 • Foto van schrijverLeen

Gerust op vakantie met Intersoc

Als jong koppel ging onze voorkeur uit naar lange en avontuurlijke reizen. Wat begon met een maand al liftend door Frankrijk en Italië reizen, eindigde met een jaar op wereldreis doorheen de tropen.

Eens we kinderen hadden, wilden we deze reismicrobe absoluut niet verloren laten gaan. Daarom kozen we er bewust voor om op dezelfde manier te blijven reizen met Flore. We ruilden één trekrugzak in voor een draagrugzak en trokken op die manier samen op avontuur.


Met twee extra reisgenoten en een wankele mentale gezondheid zag ik het even niet meer zitten om op die manier te reizen. Dus kwam Ruben op de proppen met de reisorganisatie uit zijn jeugd: Intersoc. Hiermee konden we op een comfortabele manier genieten van een actieve vakantie in Zwitserland.

Aanvankelijk voelde ik maar weinig voor dit goedbedoelde voorstel. Een reis met andere mensen naar een land vol bergen, dat idee kon ik mentaal noch fysiek aan. Maar om zelf een reis in elkaar te boxen, daar had ik helemaal geen energie voor. Daarom kozen we er uiteindelijk toch voor om het er op te wagen. Met een klein hartje vertrok ik toen samen met ons gezin richting de Zwitserse bergen.


Om de reis toch wat zelf vorm te kunnen geven, planden we tijdens onze heen- en terugreis een tussenstop in via huizenruil. Ons logement in een pittoresk dorpje in de Elzas bezorgde ons een instant vakantiegevoel. We voelden er ons meteen op ons gemak en waren blij met de keuze die we gemaakt hadden.


In schril contrast met de rust tussen de wijngaarden, stond het weergalmende kabaal op de eerste avond in het restaurant van ons Intersoc-hotel. Voor deze drukte had ik dus gevreesd, maar ik sloeg me erdoor. Ruben, die vertrouwd was met het concept van Intersoc, had het er veel moeilijker mee. Maar na enkele dagen acclimatiseren, hadden we gevonden hoe we rustig konden eten en zelfs konden genieten van onze all-in wijn aan tafel.


Wat oorspronkelijk een noodoplossing was, blijkt ondertussen een vaste waarde in onze zomervakantie. Zowel de kinderen als wij zelf genieten er enorm van om allemaal het gevoel te hebben echt op vakantie te zijn.

Ook al waren we door onze eerste indruk wat afgeschrikt, toch zijn we echt grote fans geworden van het concept. Want met Intersoc zijn we echt gerust op reis!


Dit is waarom Intersoc ons rust bezorgt.

Als ziekenfonds biedt de CM niet enkel kampen aan via Kazou, maar ook echte gezinsvakanties via Intersoc. Deze formule is voor al enkele jaren de ideale oplossing om gerust op vakantie te kunnen gaan.


Waarom wij kiezen voor Intersoc:

 • verschillende bestemmingen in Zwitserland, Oostenrijk en Frankrijk

 • volpension verblijf met all-in bar

 • ruim aanbod aan wandelingen en activiteiten (zowel begeleid in groep als individueel met gezin)

 • kinderclubs (0 tot 16 jaar) voor activiteiten met leeftijdsgenootjes

 • dagelijkse kinderanimatie: film en show (van 18.30 tot 20.00 uur)

 • schoentjesdienst (animatoren luisteren of je kind slaapt)

 • mooie kortingen als CM-lid en voor kinderen

 • gezelschapsspelletjes, boeken, speelplein en (meestal) zwembad aanwezig in het hotel

Voor ons betekent zo'n vakantie tien dagen echt genieten. Het aanbod is zo groot dat we ons niet hoeven te vervelen. Maar er is niks mis mee om gewoon met je boekje in de zon te zitten, terwijl je kindjes naar hartelust kunnen spelen met hun vriendjes in de club. Het is voor iedereen vakantie hé! De clubjes kan je vergelijken met speelpleinwerking. Voor de allerkleinsten (Ukkies, tot 2 jaar) is dit nog meer kinderdagverblijf. Maar vanaf 3 jaar worden er hele leuke activiteiten voorzien volgens het leeftijdsniveau.

Zo gaan ze vaak met de bus of de kabellift naar een nabijgelegen dorpje om daar spelletjes te spelen of een zoektocht te doen! Een kamp in een vakantie dus.

Voor de volwassenen worden er wandelingen uitgestippeld. Hiervoor kan je aansluiten bij de wandelingen van de dag die je dan in groep doet. Ruben gaat af en toe eens mee op een stevige tocht. Maar we doen dit ook vaak gezellig met ons twee. Door ons te laten onderdompelen in het Zwitserse bergenbad hebben we echt al heel veel kunnen genieten van prachtige wandeling, mooie stukjes natuur en adembenemende zichten!


Intersoc Zinal

In 2019 trokken we voor onze eerste Intersoc-vakantie naar Zinal in Zwitserland. Omdat het er ons zo goed is bevallen, keerden we deze zomer (2021) terug.

Zinal is een rustig bergdorp gelegen aan het einde van de Vallei Annivers. Vanuit Zinal kan je heel wat wandelingen maken zonder het openbaar vervoer te moeten nemen. Maar uiteraard kan je ook eerst met de bus of kabellift naar een nabijgelegen dorp reizen om van daar uit te vertrekken. Wij deden de voorbije periodes de mix.


Onze tips met kinderen:

 • Plats de la Lée pootje baden + bezoekje aan de mini kinderboerderij

 • Planetenspeelplein + wandeling in St-Luc

 • Kabellift naar Sorebois en dan afdalen

 • Met de kabellift heen en terug naar Grimentz

 • Zwembad naast het hotel

 • Zwembad in Leukerbad (als je geen reiszieke kindjes hebt)

 • Geocachen rond Plats de la Lée

Onze tips voor ouders:

 • Bus/Kabellift naar Grimentz en terug wandelen (Grimentz - Mottec - Zinal)

 • Wandeling Zinal - Ayer - Grimentz

 • Lac Arpetittaz

 • Lac Moiry (met bus of wagen)

 • Roc La vache (pittige klim)

Het hotel zelf is zeer kindvriendelijk, je vindt er alles wat je nodig hebt. Het restaurant is basic maar wel lekker. Er is een uitgebreid aanbod aan eten en drinken, er is standaard ook veggie voorzien, en vegan op vraag. De koks deden echt heel erg hun best voor ons. En wij kunnen het enkel toejuichen dat vegan ook in het standaard assortiment komt. De kamer zijn ruim uitgerust met een tussendeur, je kan dus gemakkelijk met 4 of 5 (baby) op één kamer slapen. De douche is heerlijk, zeker na een pittige wandeling. De isolatie van de kamers is niet zo super, waardoor je soms in de vroege uurtjes wat voetstappen kan horen... maar dat is zo gefixt met oordoppen. Iedere periode is iemand anders verantwoordelijk voor de animatie. Wij kwamen al tweemaal in de periode wanneer de familie Neckebroeck verantwoordelijk was voor de animatieploeg en deze was telkens top!

De show werd verzorgd door Oeps & Dinges in 2019 en door clown Joppy in 2021. Telkens een schot in de roos voor de kindjes. 's Avonds is er voor de ouders (en oudere kinderen) ook steeds een activiteit te doen waar je aan kan mee doen, gaande van een workshopavond tot quiz of muziekbingo. Naast het hotel is een zwembad, er is ook een klein speelplein en een springkasteel waar de kindjes nog even kunnen spelen terwijl de ouders een aperitiefje nuttigen op het terras. Heerlijk toch hé!


Intersoc Sankt-Moritz

In 2020 hadden wij het plan om naar Tsjechië te trekken met Intersoc. Maar één of ander virus gooide roet in het eten. Gelukkig konden we omboeken en mits bijbetalen konden we terecht in het Zwitserse dorp Sankt-Moritz Bad. Dit dorp is een pak groter en minder charmant dan Zinal. Maar heeft de grootste troef vlakbij een prachtig helderblauw meer te liggen.


Onze tips met kinderen:

 • Lej March (rustig meer op wandelafstand van hotel)

 • Lej da Staz (iets drukker meer op wandelafstand van hotel)

 • BBQ (vragen in hotel) aan één van de meertjes

 • Bernina express trein + kabellift naar Diavolezza (sneeuw)

 • Wandelen van Pontresina naar Morteratsch + trein terug naar St-Moritz

 • Wandelen rond het meer van St-Moritz

 • Zwemmen in Ovavera Hallenbad (mega!!)

 • Reuzespeelplein naast hotel

Onze tips voor ouders:

 • Dorpsverkenning in St-Moritz stad

 • Met bus naar Maloja + terugwandelen naar St-Moritz

 • Met bus naar .... + wandeling Engadin

 • Wellness Ovavera


Het hotel zelf vonden wij minder kindvriendelijk maar er is genoeg te doen rondom. Het restaurant is zeer mooi, uitgebreid assortiment en heel lekker. Er is een uitgebreid aanbod aan eten en drinken, er is standaard ook veggie voorzien. Wij waren toen nog niet vegan, dus kunnen niet garanderen dat dat daar ook mogelijk is. De kamer zijn iets kleiner. Wij hadden 2 tweepersoonskamers. De meisjes hadden dus hun eigen kamer met babyfoon. De badkamer is ok en de kamers zijn wel beter geïsoleerd. Zonder babyfoon hoorden we onze kinderen echt niet. Wij kwamen in een periode tussen twee lockdowns. Alles was heel streng, er was geen avond animatie voor de ouders. Er was wel elke avond een optreden van 'Meneer Oei' maar daar mochten wij als ouders jammergenoeg niet bij aanwezig zijn. Jammer want we hadden Bart (die we daar leerden kennen) heel graag eens aan het werk gezien. In het hotel is een klein zwembad, stelt niet veel voor, maar een beetje verder is het Ovavera hallenbad en dat is echt wel zalig!! Er is ook een giga speelplein naast het hotel. Dus de truc is om je drankje mee te nemen van de bar en dit te nuttigen op het speelplein ;)


Heb je nog vragen of twijfels om wel of niet op vakantie te gaan met Intersoc? Stel ze ons gerust of neem een kijkje op de website van Intersoc zelf.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page