top of page
 • Foto van schrijverLeen

Onze grote veggie burger tasting.


Wanneer we tegen niet-vegetarische vrienden spreken over een veggie burger dan kunnen ze al snel meespreken. Want dat hebben ze meestal al eens geproefd en dat was wel nog lekker. Maar blijkbaar niet lekker genoeg om dat nog eens te eten. Haha! We hebben het natuurlijk over die droge mooi veggie burgers die je in elk standaard restaurant of doorsnee supermarkt kan vinden. Het is een begin... Maar niet het juiste begin... Want vegetarisch eten is veel meer dan wat je op kamp of in een opleiding eet wanneer je de vegetarische lunch aanduidt. Geef toe? Iedereen heeft dat toch al eens geprobeerd om te weten wat het is? Wij leerden het vegetarisch eten echt appreciëren toen we er ons in begonnen te verdiepen. Goede vrienden van ons eten al jaren geen vlees meer. Zij inspireerden ons met hun overheerlijke gerechten om net hetzelfde te doen. Wij eten nu exact 4 maanden vegetarisch en hebben nog geen seconde ons vlees gemist. Er is gewoon zoveel aanbod dat we het gewoon niet kunnen missen. We zijn wel benieuwd naar het BBQ-seizoen, want dan kunnen we nog meer experimenteren. Wie net als ons ook de stap wil wagen, inspireren we graag. Daarom wijden we deze blogpost aan vegetarische burgers! Wat is nu de beste burger op vlak van smaak, prijs, ecologische voetafdruk,... En ja hoor onze kindjes mochten ook hun zegje doen ;)

Onze vergelijking bestond uit:

 • Beyond Meat - AH, Delhaize - €5,99/2stuks

 • Garden Gourmet - AH, Colruyt, Delhaize & Carrefour €2,69/2stuks

 • De Vegetarische slager - AH, Colruyt, Delhaize & Carrefour €3,18/2stuks

 • Green Way - Delhaize €4,29/2stuks

 • Veggie burger - Delhaize €1,75/2stuks

 • The Blue butcher - Colruyt €3,79/2stuks

 • Vivera Vegan burger - Carrefour €3,00/2stuks

We hadden er ook graag de burger van het huismerk Albert Heijn bij vergeleken, maar aan onze kanten (Brugge) is die niet te vinden. Foei AH :)

We vergeleken de burgers op prijs - voedingswaarde - uitzicht en smaak en vegan of veggie


Onze top 3:

 1. Op alle 3 de punten scoorde bij ons de burger van Blue Butcher prima voor ons. Heel lekker van smaak, neigt het beste naar een gewone burger, is vegan en te verkrijgen bij de Colruyt (handig voor onze Collect & Go bestellingen). Enige minpuntje is dat er iets meer vet in zit in vergelijking met de andere burgers.

 2. Unaniem waren we ook overtuigd van de Veggie basis burger van Delhaize. Deze zit zeer goed qua voedingswaarden. Er is zelfs ijzer en vitamine B12 aan toegevoegd. Maar minpuntje aan deze burger is dat hij niet vegan is. Deze is ook de goedkoopste. Dus dit was wel verrassend!

 3. Op plaats 3 staan er 2 burgers, Flore & Ruben waren overtuigd van de burger van Beyond meat. Qua textuur kon Leen volgen, maar qua smaak was dit minder volgens de verwachtingen. Voor Leen & Flore ging er ook nog de voorkeur naar Le Burger van de vegetarische slager. En laat ons zeggen dat deze laatste toch wel beter is qua voedingswaarden maar dan weer niet Vegan.


Conclusie: het is een wikken en wegen volgens eigen smaak. Maar we hopen jullie wel te inspireren om ook eens deze bovenstaande burgers uit te testen. Laat het jullie smaken.

243 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page