top of page
  • Foto van schrijverLeen

Parijs door kinderogen

Gezien we de laatste jaren (zeg wel sinds we kinderen hebben) ons reistempo aanzienlijk naar beneden leerden halen, beslisten we ook om dit jaar onze weg naar Zwitserland in etapes af te leggen. Via huizenruil gingen we op zoek naar locaties die op onze route lagen. En we steken het niet onder stoelen of banken dat de Netflixserie Emily in Paris - die we als hersenloze pauze na al het studeren bekeken - ons vlammetje heeft aangewakkerd om Parijs te (her)ontdekken. We beseften maar al te goed dat we ons romantisch beeld van de hoofdstad der liefde best niet te veel in ons hoofd staken, maar beter op kindermaat probeerden te kijken. Via Instagram vroegen we kind- en budgetvriendelijke tips en vonden we ook heel veel inspiratie bij andere reisbloggers. En daarvoor dient dat medium toch hé! ;)


Vlot aangekomen in Montreuil lieten we ons, na het huis te inspecteren, leiden op de tonen van de muziek naar een 'hidden paradise' een klein festivalleke waar ecologie centraal stond. Hier werden de meisjes verwend met een artisanaal vegan ijsje en konden wij het lokaal biertje of wijntje degusteren terwijl we genoten van zomerse klanken en randanimatie.


Parijs dag 1 - Rustig reizen, weet je nog? Op voorhand hadden we beslist om onze eerste dag in Parijs rustig aan te pakken. Veel meer konden we toch niet doen, want de weergoden waren ons niet goed gezind en Lise had bovendien 's nachts hoge koorts gekregen. Het was dus echt rusten geblazen en binnen spelen. Gezien de hoeveelheid speelgoed die in het huis aanwezig was, vormde dit geen enkel probleem. De kindjes vulden hun dag goed en wij konden nog wat verder uitstippelen wat we allemaal wilden doen in het centrum.


Parijs dag 2 - Uitgeregend genoten

De regen bleef aanhouden, toch trokken we er vol goede moed op uit met de tips die we kregen bij de hand richting metro. We lieten ons vertellen dat een dagpas de voordeligste optie is. Dit zijn de huidige prijzen:

  • Volwassenen: €12/ 1 dag - €19,95 /2 dagen

  • Kinderen >3: €6 /1dag - €9,95 /2dagen

  • Kinderen <3: gratis

Onze eerste stop was Parc Floral Paris. Een prachtig aangelegde botanische tuin waar natuurliefhebbers hun hartje kunnen ophalen. Niet enkel het park staat vol flora, er zijn ook tal van paviljoenen waar verschillende bloemen en planten kunnen bezichtigd worden. Dit was wel handig om af en toe in het droge te kunnen schuilen. Ook is er een vlindertuin, maar die was pas na de middag open. De kinderen kunnen naar hartelust spelen op verschillende speeltuintjes al dan niet in het florale thema. En voor de dorstigen zijn er ook genoeg plaatsen om iets te nuttigen. En voor de prijs hoef je het niet te doen. Als volwassene betaal je €2 en kinderen <6 mogen gratis binnen. Een echte aanrader bij zonnig weer ;)


Na het onvermijdelijke uittesten van de glijbanen en een natte broek tot gevolg, hielden wij het voor bekeken en zetten onze koers verder richting centrum. We kregen de tip om langs de passerelle Simone de Beauvoir Parijs binnen te komen. En echt wat een mooi zicht heb je daar! Vlakbij is er ook het Piscine Josephine Baker op de Seine die toegankelijk is voor he publiek. Ziet er heel leuk uit om dit te doen met (iets oudere) kinderen. Wij hadden onze zwemkledij niet mee en waren al nat genoeg op dat moment.


Iets verderop konden we onze buikjes vullen op de overdekte Italiaanse foodmarket La Félicita. Nog zo'n ultieme tip die we kregen!! Er is voor iedereen wat wils en voldoende vegetarisch aanbod. De ongedwongen sfeer die er heerste was volledig ons ding, en ondanks er geen echte kids corner was, hadden de meisjes het zeker naar hun zin met alle indrukken die ze konden opdoen. Zo plaatsten wij ons tussen 2 mooi beschilderde treinen om te eten. Machtig!

Hoe tropisch de sfeer er ook was, onze kleren droogden er echter niet. Dus besloten we onze dag hier af te sluiten en terug naar het huis te keren. Maar een kleine onoplettendheid in de metro zorgde ervoor dat we toch nog La Défence aan onze dag konden breien. Hier heb je een mooi zicht over de stad en bieden de glazen wanden speelprikkels voor kindjes die tikkertje willen spelen.


Parijs dag 3 - back on track


Onze laatste dag Parijs en tevens ook 'La fête national' begonnen we uiteraard met 'un café et un pain au chocolat' van de plaatselijke bakker. Het plan was om dit op een terrasje in Montmartre te doen, maar we hadden geen zin om nog eens helemaal uitgeregend te worden. Dus namen we pas tegen de middag de metro richting de creatiefste wijk van Parijs. Wanneer we in de metro door een accordeonist verwelkomd werden, wisten we het zeker! Hier begint een sfeervolle dag!


Groot was de vreugde van de meisjes toen ze aan de voet van de Sacre Coeur een paardenmolen zagen staan, en wanneer bleek dat ook Mickey Mouse van de partij was kon het plezier niet meer op. Na het beloofde ritje namen we de funiculaire tot boven. Dit 2 minuten durende lifttreintje kan je gratis nemen met je metropas en is ook al weer een attractie op zich.


Boven namen we een kijkje in de basiliek, staken een kaarsje aan voor wie het moeilijk heeft en genoten we van het zicht op de stad. Omdat het voor ons wat te druk was, keerden we op onze stappen terug en gingen we met het boek Wandelen in Parijs verder op zoek naar onbekende stukjes in Montmartre. Na een kleine wandeling kwamen we uit aan het Jehan Rictus plein waar sinds 2000 Le mur des je t'aime staat als symbool van vrede en verzoening. Hier is ook een klein speelpleintje.


Hier namen we de metro richting onze volgende bestemming namelijk ons middagmaal. Traditiegetrouw gaan wij in een grootstad altijd in het Hard Rock Café gaan eten. Zo deden we er al een stuk of 20 over de hele wereld. En het mag gezegd zijn de vegetarische burger moet niet onderdoen voor de burgers die we er vroeger aten.


Na de middag, wat ondertussen bij ons al na 16 uur was, wilden we ons wat laten animeren door straatoptredens. Dat hadden we toch gehoopt te vinden bij Centre Pompidou. Helaas was alles binnen te doen en hadden we geen reservatie. En gezien we al gegeten hadden was het ook geen optie om boven in het restaurant te gaan genieten van het panoramisch uitzicht.


Terwijl Flore & Leen aanschoven bij de Veja winkel, bezochten Ruben & Lise nog une aire de jeux, je kan er verschillende vinden als je dit intikt op Google Maps. En dan restten ons nog twee zaken die we al de hele dag aan Flore beloofden: het bezoek aan Café de Flore (dat we trouwens ook in de serie Emily in Paris ontdekten) en de Eifeltoren. Helaas waren deze twee hoogtepunten eerder wat dieptepunten. Het Flore café was echt onbetaalbaar om iets te drinken of eten, maar Flore is er wel gratis naar het toilet kunnen gaan. Haha! Op weg naar de Eifeltoren vonden we dan wel een heel gezellig plekje aan de Seine om met ons vier nog een kleinigheid te eten.

De Eifeltoren was onbereikbaar, want het was dus 14 juli hé. Alle straten waren afgezet omdat er later op de avond vuurwerk zou zijn. Dat lieten we aan ons voorbijgaan en namen na even zoeken naar een metrohalte die op het late uur nog open was de metro terug naar huis. Leuk detail: bij de meeste metro's kunnen de kindjes achteraan 'echt rijden'


Au revoir Paris!


Nog enkele tips die wij kregen maar niet (meer) konden doen:

  • Jardin d'acclimatation

  • Fondation Louis Vuiton

  • Pont Bir Hakeim voor mooi zicht op Eifeltoren

  • Esplanade Trocadero

  • Cité des enfants in La villette

  • Atelier des lumières in het 11e district

197 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2 Comments


daisyvandamme88
Jul 18, 2021

Jammer van het slechte weer, maar tof dat het jullie niet heeft tegen gehouden om leuke dingen te doen 🙂 Ik krijg er zin van om ook nog eens Parijs te bezoeken én om die Netflix serie te bekijken 😉 Veel plezier in Zwitserland!

Like
Leen
Leen
Jul 18, 2021
Replying to

Dankjewel Daisy! Leuk om te lezen dat we jullie zin doen krijgen! 😍

Jullie ook hé! Geniet van de zon daar in Brugge! ☀️

Like
bottom of page