top of page
  • Foto van schrijverLeen

Speelkleren & matching outfits.

Met twee dochters in huis kunnen we al snel een klein fortuin spenderen aan mooie kleertjes, die helemaal mee zijn met de laatste modetrends. Tijdens mijn eerste zwangerschap, schuimden we zo goed als alle Gezinsbond tweedehandsbeurzen af in Brugge en omstreken om er leuke babyspullen te scoren. Meer dan eens kwamen we thuis met enorme koopjes. Dat gaf ons een goed gevoel. Zowel voor onze ecologische voetafdruk als voor onze portefeuille was dit een win-win.

Destijds was vooral felgekleurde kinderkledij in de mode. Gelukkig bleek dat Flore hier goed mee stond.

Toen haar zus Lise drie jaar later geboren werd, deden pasteltinten en later de terracotta kleuren hun intrede. Lap, daar zaten we dan met een kleurboek aan kleren? En waar Lise helemaal niet zo mooi mee stond. De zoektocht kon weer starten... Ook voor Lise kochten we opnieuw heel wat tweedehands kleertjes. Want waarom veel geld uitgeven als je het voor een prikje kan kopen? Zo maken we ook iemand anders blij en als onze kindjes er uit gegroeid zijn dan geven we het door en zo is de cirkel rond.


Dankzij een kleurenpallet kunnen ze zelf hun kleren kiezen. En het ziet er nog goed uit ook!

Ondertussen las ik een interessante blog over kleurencombinaties van Soetkin die ook van stijlvolle dingen houdt. Ook wij stelden een kleurenpallet samen met kleurtjes waar ze beiden in stralen. Zo is het heel makkelijk winkelen en kunnen we ook wat schiften in de kleerkast. Want eerlijk, door al die tweedehandsbeurzen waren de kasten net iets te rijkelijk gevuld. Een groot deel bleef steeds ongedragen.


Niks mis met tweedehands?

Helaas worden momenteel geen tweedehandsbeurzen ingericht en blijken onze meisjes ook al wat groot om daar nog veel te scoren. De focus ligt bij de beurzen van de Gezinsbond vooral op baby- en peuterkledij.

Dus werd het tijd om verder te zoeken. Online vond we een waardig alternatief. Het bekende platform Vinted biedt ons de kans om met één klik kinderkledij een nieuw leven te geven. Ik vind het heel leuk om voor Lise iets te kiezen en dan iets bijpassend voor Flore te zoeken of omgekeerd. Ook lokaal vonden we een fantastisch initiatief. Op de tweedehands webshop Funky Monkey vond ik al prachtige kleedjes, die telkens zorgvuldig door Fien waren geslecteerd. In een prachtig pakketje wordt alles aan huis geleverd. Ook de webshop van LiezeLieze vinden wij een aanrader. Je vindt er vooral kleinere maatjes, heel netjes en overzichtelijk op de webshop geplaatst.


Duurzame kledij

Aan nieuwe duurzame kledij uit biologisch katoen, gerecycleerd katoen of bamboe hangt meestal een prijskaartje. Tot op heden kochten we hiervan nog maar weinig stuks. Voor onszelf zijn we hier wel mee bezig om stapje per stapje onze kleerkast in te ruilen voor duurzame kledij. We mijden sowieso winkels als Primark, Okaidi, Kiabi enz... Maar onze kinderen moeten wel kunnen ravotten en kliederen en als er eens iets gescheurd of onuitwasbaar bevuild is 'valt het van niet hoog' doordat we het tweedehands kochten van een duurzaam merk die wel 2 of 3 rondes mee gaat. We zijn benieuwd wat jullie van onze tips vinden? Hadden jullie al nagedacht over kleurencombinaties? Kopen jullie soms of regelmatig tweedehands?

295 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page