top of page
  • Foto van schrijverLeen

huisgemaakte gezonde granola

Bijgewerkt op: 3 nov. 2021


Tijdens onze wereldreis (2014) zag een continentaal ontbijt er vaak zo uit: 'koffie + geroosterd brood met confituur en scrambled eggs'. We waagden ons af en toe ook eens aan een pikante curry of andere hartige lokale specialiteiten want dat klassieke ontbijt waren we op den duur ook wel beu gegeten. Maar wanneer in Tanzania onze Canadese gastvrouw Lisa tijdens ons couchsurfing avontuur ons liet proeven van haar heerlijke zelfgemaakte granola vroegen we graag het recept, zodat we op de volgende projecten waar we kwamen eens iets anders konden eten...


Thuis gekomen maken we dit dan nog steeds met heel veel nostalgie naar Afrika klaar. Wil je ook een vleugje safari in je ontbijtkommetje, dan is dit het gouden recept. Let wel origineel was het met honing gemaakt, maar gezien dit niet vegan is hebben we dit aangepast in onderstaand recept.


En hoe heerlijk is het niet dat je weet wat je eet ;) Wat heb je nodig:

- 2 cups havermout

- 3/4 cups kokosrasp

- 3/4 cups noten (naar keuze)


- 1/4 cup agave siroop

- 2 tl neutrale olie (koolzaad, zonnebloem, mais...)

- 2 tl vruchtensap

- 1 tl vanille extract

- 1 snuifje zout


- 3/4 cup gedroogd fruit (naar keuze)Hoe maak je het klaar:

1. Combineer de droge ingrediënten in een kom. 2. Combineer de natte ingrediënten in een ander kommetje en mix goed. 3. Giet nu alles samen in de grote kom en roer goed door.

4. Verspreid alles op een bakplaat (met bakvel) en laat in de oven bakken op 120°C voor 70 minuten. Je kan tussenin eens doorroeren. 5. Het gedroogd fruit voeg je er bij en bak het geheel nog eens 10 minuten. Wanneer de baktijd verstreken is haal je de bakplaat uit en laat het geheel afkoelen alvorens in voorraadpotten te doen. Heerlijk met wat vers fruit wat plantaardige yoghurt.

Onze favoriet is de mild & creamy vanille van Alpro.

Je kan ook nog wat gepofte rijst, quinoa of spelt toevoegen... Een leuk weetje: Lisa maakte dit iedere zondag om de week door te komen voor haar en haar dochtertje. Het inspireerde ons om ook aan foodprepping te doen.

184 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page